وزارة الت
«أمهات مصر» لطلاب الثانوية: «الكيمياء مش بعبع.. اعملوا اللي عليكم والباقي علي ربنا»
الثلاثاء، 30 يونيو 2026 - 12:52 م
قالت عبير أحمد، مؤسس اتحاد أمهات مصر للنهوض بالتعليم وائتلاف أولياء الأمور، إن طلاب الثانوية العامة يؤدون امتحان مادتي الكيمياء والجغرافيا الخميس المقبل، في ثاني أيام امتحانات المواد الأساسية المضافة للمجموع.
وأضافت عبير، في تصريحات صحفية، أنها على تواصل دائم مع أولياء أمور طلاب الثانوية العامة وتلقي ملاحظاتهم على صفحة الاتحاد في الفيسبوك، لافتة إلى حالة الطوارئ داخل الأسر طوال فترة الامتحانات، مشددة على ضرورة تهيئة المناخ الملائم لأبنائهم وتلبية كافة احتياجاتهم، حتى يستطيع الطلاب التركيز في جو من الهدوء.
وأكدت مؤسس اتحاد أمهات مصر، علي ضرورة تشجيع الطلاب علي مراجعة المنهج بشكل منظم ما بين النوم ووقت المراجعة، بالإضافة إلي الأكل الصحي والمشروبات المفيدة، مستطردة: "الكيمياء مش بعبع، وهي مادة مثل باقي مواد الثانوية العامة، والأهم المراجعة الجيدة والتركيز، واتركوا الباقي علي ربنا"، متمنية التوفيق لجميع الطلاب.
وتفاعل عدد من أولياء أمور طلاب الثانوية العامة، علي صفحة اتحاد أمهات مصر للنهوض بالتعليم، في الفيسبوك، حيث قالت ولي أمر: "ياجماعة، دور الأمهات دلوقتي مهم جدا نشجع الولاد مانخليهمش يحبطوا ويستسلموا من أول السباق، لازم نكون دافع ليهم لحد آخر يوم ونحفزهم، اللي اتعمل في العربي خلاص عودوهم مايراجعوش بعد الامتحان، يخلصوا الامتحان يبصوا علي اللي بعده وكل مايشوفوا الأم هاديه ومتماسكة ده ينعكس عليهم".
الكلمات الدالة
الاخبار المرتبطة
لجنة الإعلام والنشء بالأعلى للإعلام تطلق مشروع «مدونة سلوك»
جامعة النيل تهنيء الرئيس السيسي والشعب المصري بذكرى ثورة 30 يونيو
«إياتا» ترصد تراجع سفر الركاب مقابل استمرار نمو الشحن الجوي
رئيس الوزراء يتابع مخطط تطوير نزلة السمان ومشروع إحياء «قرافة المماليك»
وزيرة التضامن توجه بتقديم المساعدات العاجلة لضحايا حريق منشأة ناصر
التعليم: هدوء وانضباط في امتحانات النظام القديم لامتحانات الثانوية العامة
صندوق النقد الدولي يشيد بمرونة الاقتصاد المصري ونجاح جهود الإصلاح المالي
النواب يوافق على اتفاقية المساعدة القضائية في المسائل الجنائية بين مصر وقطر
«النواب» يرفض رفع الحصانة عن أحد أعضاءه








